Konyhapultok főbb paraméterei

Első bejegyzésünkben a konyhapultok főbb paramétereit vesszük górcső alá, és az árajánlatkéréshez próbálunk meg segítséget nyújtani. Amikor felújítás előtt állunk, vagy új lakásunk konyháját tervezzük, és eldöntöttük, hogy jó minőségű, időtlen, ellenálló munkapultot fogunk vásárolni, ami egyben higiénikus és gyönyörű, nem is gondolnánk, hogy az anyag kiválasztása mellett mennyi szempontot kell még figyelembe vennünk a megrendelés során.

Az első, és kétség kívül a legfontosabb kérdés, hogy milyen anyagot választunk, milyen szín fog legjobban passzolni lakásunkhoz, a burkolatokhoz, és magához a konyhabútorhoz. Bemutatótermünkben közel 50 féle gránit, és közel ennyi kvarc mintalap közül választhatja ki a megfelelőt, természetesen kollégáink segítségére is számíthat. Igény szerint lehetőséget biztosítunk, hogy otthonában is megnézhesse a lapokat, hogy biztosan jó döntést hozzon, és minden szín harmonizáljon.

Ha megtaláltuk a megfelelő anyagot, el kell döntenünk, milyen vastag pultot szeretnénk. Leggyakrabban 2 vagy 3 centiméteres lapokkal dolgozunk, de ennél vastagabbat is el tudunk készíteni, azt viszont figyelembe kell venni, hogy a pult vastagságával arányosan a négyzetméterára is nő. Ha a büdzsénkbe csak egy vékonyabb pult férne bele, de nem szeretnénk lemondani a vastag pult látványáról, ami kétség kívül elegánsabb, mutatósabb, lehetőségünk van a képen látható módon, 2 féle duplungolásos technikával a 2 centiméteres pultot 4 centiméteresre növelni.

Következő lépés a látszó élek formájának kiválasztása, az alábbi variációkból:



Végezetül döntenünk kell még a főzőlap és a mosogatótálca illesztés-módjának kérdésében, a lyukfuratok számában, illetve, hogy szeretnénk-e vízzárót a pultunkhoz, vagy esetleg az egész hátfal borítását a munkalap anyagából álmodtuk meg. A főzőlapot a hagyományos ültetett módszer mellett, ahol 2-3 milliméterre kiemelkedik a felületből, lehetőség van a pulttal egy szintbe süllyeszteni, ami által esztétikusabbá, és könnyebben tisztíthatóvá válik. A mosogatótálcát beilleszthetjük felülről, a hagyományos módon, illetve alulról is, ekkor a munkalapon megfelelő méretű lyukat vágunk, az erre alkalmas mosogatót pedig alulról rögzítjük. Ez a módszer kifejezetten mutatós, és a teljes mértékben vízhatlan illesztés révén funkcionálisan is tökéletes.

Bemutatótermünkben a fent említett összes variáció megtekinthető, és kollégáink segítenek Önnek a tökéletes pult kiválasztásában.

Bemutatkozás